Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Kost

I børnehaven bliver der serveret mad lavet i vores eget køkken hver dag.

Vi tilstræber, at der bruges økologiske varer, såfremt det er økonomisk muligt, og kvaliteten af de leverede varer kan leve op til institutionens krav.
At man bruger årstidens danske råvarer, at der er alsidighed i den mad der bliver serveret for børnene og at kosten følger de officielle anbefalinger mht. energifordeling, og at kosten tager hensyn til børnenes alder.

Vi tilstræber at skabe ro og hygge omkring måltidet og motiverer barnet til, at smage på lidt af hvert, bl.a. ved at de selv tager maden fra fade og skåle.

Adelaide er generelt slik- og kagefri. Der skelnes dog mellem hverdag og fest/særlige begivenheder i Adelaide.

Festdage i institutionen er f.eks. fastelavn, Lucia, jul, institutionens fødselsdag, sommerfest etc. Her er fastelavnsboller, æbleskiver, kage og lignende velkomment i passende mængder.

Vi har fælles frugt på stuerne både formiddag og eftermiddag.

Til dette skal hvert barn medbringe to stk. frugt eller grønt pr. dag. Eller hvad der svarer til en uges forbrug, gerne mandag. Det kan også være knækbrød, rugbrød eller lignende. Personalet på stuerne skære og deler ud til børnene.

På den måde får børnene også mulighed for, at smage ting de måske ikke får hjemme og modet til at smage nye ting opstår tit når man er sammen med vennerne på stuen.

Til fødselsdage hvor vi er inviteret hjem til barnet er det forældrene, der bestemmer hvad de servere. Slikposer er dog ikke noget vi tager med hjem i børnehaven efterfølgende.  

  

Dokumenter

Kontrolrapport_0.pdf

Shape Created with Sketch.